Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 08.03.2019 23:58 | Lune

Uusi vuosi, uudet kujeet

 

Vuosi 2019 on lähtenyt minulta hyvin käyntiin. Tässä kahden kuukauden aikana on tullut opiskeltua aika paljon, ja siksi aika ei ole riittänyt tänne blogimaailmaan. Jouluni vietin mukavasti kotona perheen kesken. Tammikuussa käytin aikaa siis koulunkäyntiin, jota jaksoi hyvällä energialla tehdä ehkä kaksi viikkoa. Tammikuussa hankin itselleni myös TET-paikan paikallislehden toimituksesta. Tammi-helmikuussa sain tuntea iki-ihania 30 asteen pakkasia. Helmikuussa opiskelu jatkui, ja aika monella ystävälläni oli syntymäpäivät, joten sain kokea hauskoja hetkiä kavereiden kanssa. 

Vihdoin saapui maaliskuu, ja hiihtoloma alkoi! (Olen itse asiassa vielä tälläkin hetkellä lomalla) Kävin vanhempieni kanssa Italian Alpeilla laskettelemassa, joka oli kyllä todella rentouttavaa. Breuil-Cervinia ja Valtourneche tarjosivat sekä ihanan loivia ja pitkiä rinteitä, että vähän haastavempia mäkiä. Keli oli kylän (2000 metriä) korkeudella kokoajan plussan puolella tai pari astetta miinuksella, ja kun aurinko paistoi, tuli mäessä aika kuuma. (Poltin jopa naamani pariin otteeseen, mutta mitäpä en laittanut aurinkorasvaa...) Yhtenä päivänä lunta satoi taivaan täydeltä, eikä tuolihississä istuessa nähnyt edes edessä olevaa hissiä. Vuoristossa sääolosuhteet muuttuivat nopeasti, ja viidessä minuutissa lumisade saattoi muuttua auringonpaisteeksi. Hotellin henkilökunta oli ihanan lämminhenkistä porukkaa, ja hotelli tarjosi ilmaisen autokyydin muutaman kilometrin säteellä esimerkiksi ravintolaan. Koska oltiin italiassa, ruoka oli herkullista. Hotellin henkilökunta osasi suositella todella hyviä ravintoloita, ja autokuski Ermani kyyditsi meidät joka päivä 200 metriä alempana olevaan "keskustaan" jossa suurin osa ruokapaikoista sijaitsivat. Viimeisenä päivänä eli torstaina ehdimme käydä vielä Aostassa, joka oli sympaattinen  pieni kaupunki noin 30 km päässä Breuil-Cerviniasta. Siellä ehdinkin shoppailla itselleni pari paitaa. Nyt kun ulkomaanmatka on ohi, suunnitelmissa olisi vielä pitää Star Wars -maratoni, lukea pari kirjaa ja vältellä Wilman lukemista.

 


 - Lune | Kommentoi 15.12.2018 12:39 | Lune

Salamavaras vailla kuvailua

 

Rick Riordanin kirjoittama Percy Jackson Salamavaras (2008) on vauhdikas kertomus 12-vuotiaan ongelmanuoren, Percy Jacksonin seikkailuista Yhdysvalloissa. Salamavaras on viisiosaisen kirjasarjan ensimmäinen osa, jossa vilkas Percy saa tietää olevansa puolijumala hävitettyään matikanopettajansa kuin tuhka tuuleen ollessaan luokkaretkellä. Tämän seurauksena Percy joutuu Puoliveristen leirille, joka on myös muiden puolijumalien suojapaikka. Leirillä ollessaan Percy saa selville, että hänen on etsittävä ylijumala Zeuksen mestarisalama kymmenessä päivässä pelastaakseen maailman ja estääkseen sodan. 

Salamavaras -kirjan juoni kehittyy suoraviivaisesti. Kirjassa on selkeä juoni, joka onnistuu silti tarjoamaan useita yllätyksellisiä käänteitä. Puoliveristen leirillä Percy saa kuulla ennustuksen, joka luo ilmoille jännitystä, ja näin myös lukija pääsee arvailemaan kirjan kulkua. Kirjan juoni huipentuu loppupuolella, jossa Percyn on tehtävä vaikea päätös ja kohdattava yllättävä vihollinen. Ennustus ei välttämättä ollut Riordanilta paras ratkaisu, sillä se tuo kirjaan liikaa ennalta-arvattavuutta. 

Salamavaras-kirja on aika tyypillinen fantasiakirja, jossa pääosassa on nuori tai lapsi, joka saa selville, että hänellä on yliluonnollisia kykyjä tai että hän on muuten erityinen. Esimerkiksi Harry Potter -kirjoissa päähenkilönä on nuori Harry Potter, joka saa tietää olevansa velho. Varjometsästäjät -kirjoissa taas kirjan päähenkilö saa 18 vuotta täytettyään tietää olevansa tärkeään tehtävään värvätty varjojenmetsästäjä. Tämän suhteen kirja ei siis tarjoa yllätyksellisyyttä. 

Vaikka Percy on puolijumala, on silti epärealistista, että 12-vuotias pikkupoika selviää kunnialla menetyksistä, taisteluista ja suuren tehtävän suorittamisesta seuranaan vain kaksi alaikäistä. Fyysinen vahvuus on ihan ymmärrettävää, mutta kirjassa ei ole mainittu, että puolijumalana oleminen tekisi ihmisestä ikäistään henkisesti vanhemman. Percyn luonnetta ei ole hirveästi kuvailtu kirjassa, ja se tekeekin Percystä kirjan päähahmona hieman kaksiulotteisen. Lähes ainoa asia, mikä Percyn luonteesta jää muistiin on huumorintaju. Muidenkaan hahmojen luonteenpiirteitä Riordan ei ole kuvaillut kirjassa. 

Kirjan kertojana on Percy. Salamavaras -kirjan alussa lukijaa puhutellaan mielenkiintoisella tavalla. Kirjan ensimmäisen kolmen kappaleen tekstissä Riordan antaa vaikutelman, että jumalien, puolijumalien ja muiden fantasiaolentojen maailma olisi totta. Kun luin kirjan ensimmäisen sivun, se tempaisi minut heti mukaansa kertomukseen juurikin mielenkiintoisella kerrontatyylillään. 

Kirja oli selkeästi suunnattu varhaisteineille, eli ikäistäni nuoremmille lukijoille. Se näkyi myös kerronnassa, sillä kirja sisälsi melko runsaasti huumoria ja hauskoja ilmauksia. Riordan oli kirjoittanut kirjan hyvin eläväiseksi ja paikoitellen hyvinkin nopeatempoiseksi ja mukavan toiminnantäyteiseksi. Kirjassa oli paikoitellen ilmauksia, joita oli vaikea ymmärtää tai muistaa. Ilmaukset liittyivät useimmiten Antiikin kreikan jumaliin, ja Riordan olettaa, että lukija muistaisi jumalien nimet ja erityispiirteet ensimmäisen maininnan jälkeen. Siltä osin lukijan täytyykin pysyä tarkkana ja silloin tällöin ehkä selata pari sivua taakse päin muistaakseen erikoiset sanonnat.  

Kirja sijoittuu nykypäivän Yhdysvaltoihin. Kirjan tapahtumapaikaksi sopii hyvin Yhdysvallat ja siihen on nokkelasti yhdistetty Antiikin Kreikan jumalien maailma. Percy ystävineen seikkailee ympäri Yhdysvaltoja, joten tapahtumapaikkoja on melko runsaasti. Kirjan tapahtumapaikoista iso osa on oikeita kaupunkeja, nähtävyyksiä tai kaupunginosia, mutta niitä ei silti ole kuvailtu kovin hyvin. Puoliveristen leirialuetta ja muita epätodellisia tapahtumapaikkoja sen sijaan on kuvailtu laajemmin. 

Kirja on kokonaisuudessaan viihdyttävä ja toiminnantäyteinen lukukokemus. Kirjasta ei myöskään jäänyt puuttumaan huumoria. Salamavaras jäi kaipaamaan miljöön ja henkilöiden syvempää kuvailua.  

 

//Koulussa kirjoittamani kirja-arvostelu :)


( Päivitetty: 15.12.2018 12:47 )

 - Lune | Kommentoi 25.11.2018 12:56 | Lune

Ikuisen lomailijan paluu

Jos oikein tarkkaan katsoo, niin en ole käynyt täällä viiteen kuukauteen. (Siis jos ottaa ihan silmän käteen ja katsoo, ei sitä varmaan muuten huomaisi...) 

Kesä oli ja meni, tosin haluaisin, että seuraava kesä tulisi jo. Ensi kesänä tapahtuu vaan niin paljon kaikkea, että en malta odottaa! Kesästä puheen ollen, kerron nyt järjestelmällisesti, mitä elämässäni on tapahtunut viimeisen.. Melkein puolen vuoden aikana?

Kesäkuu

Kesäloman alussa otin rennosti ja vietin sitä parasta aikaa. Suomen kesä hellitteli ihanilla lämpöasteillaan ja auringonpaisteellaan, ja uitua tuli varmaan noin 500 kertaa koko kesän aikana Kesäkuun lopussa juhannuksen jälkeen lähdin musiikkileirille parhaan ystäväni kanssa, ja voin kertoa, että se oli kyllä huikea kokemus.

Heinäkuu

Musiikkileiri loppui heinäkuun alussa ja sen jälkeen vietin jälleen rentoja päiviä kotona ja vietin synttäreitäni vasta heinäkuun lopulla. Synttärilahjaksi vanhemmiltani sain toivomani Ed Sheeran -fanituotteet, jotka ovat edelleen käytössä! (Ihan vaan siksi sanon, jos joku siellä kuvitteli, että tämä Ed oli joku hetken villitys, joita minulla usein on...) Heinäkuun lopulla kävin vanhempieni kanssa veneretkellä, joka oli myöskin todella rentouttava retki. 

Elokuu

Elokuussa minut valtasi jo pieni epätoivon tunne siitä, että pian alkaa koulu. Yksi parhaista ystävistäni, serkkuni, kävi myös meillä ja niin kuin aina, nauroin vatsani pohjasta joka ikisenä hetkenä. Elokuun puolivälin paikkeilla olikin aika aloittaa koulu, ja tarkalleen ottaen kahdeksas luokka. 

Syyskuu

Syyskuussa alkoi jälleen stressi, sillä ensimmäiset kokeet tulivat ilmoille. Syyskuussa oli myös monia hyvin onnellisia hetkiä, sillä sain kahden Ed Sheeran -faniystäväni kanssa tietää, että hän tulee Suomeen. Muistan vielä hyvinkin elävästi sen hetken, kun itkimme parhaan ystäväni kanssa lattialla, ja toisen puhelimessa. Sitten alkoikin stressi siitä, saammeko ostettua liput. No, voin kertoa, että viikon päästä kuumotustaso oli kaksinkertainen viime viikkoon verrattuna, ja isäni, joka lippuja oli ostamassa, ehti laskea pienen epätoivon verhon minun ja kavereideni päälle, kun puhelimeen tuli viesti "Huonolta näyttää" (Tässä vaiheessa isäni oli ollut jonossa jo n. 40 minuuttia ja hänet oli heitetty ulos jonosta pariin otteeseen) Kuitenkin, isääni onnisti ja hän sai liput! Lähdimme ystävieni kanssa uskonnon tunnilta ja lukittauduimme inva -vessaan, ja kun isäni laittoi viestiä, että liput tuli, minä kiljuin, vaikka tiestin, että pitäisi olla hipihiljaa. 

Lokakuu

Jo syyskuussa aloitin odottamaan syyslomaa, vaikka toisin kuin yleensä, emme lähtisi perheemme kanssa ulkomaille, vaan jäimme kotimaahan. Suunnitelmissa oli lähteä vanhempieni ja yhden parhaista ystävistäni kanssa Helsinkiin pienelle kaupunkilomalle. Kävimme parhaan ystäväni kanssa Linnanmäellä, ja uskaltauduin Kingiin, laitteeseen, josta olin vannonut, että tuohon en muuten mene. No, menin kuitenkin, ja ei se ollut ehkä ihan hehkutuksen arvoinen, mutta siisti silti.

Marraskuu

Ja vaikka kesän jälkeen aloin heti odottamaan seuraavaa kesää musiikkileirin, Edin keikan ja tavallaan rippileirin takia, on joulunodotus silti ollut keskeinen osa marraskuutani. Olen musiikin valinnaisryhmässä, ja järjestämme musailtoja (tapahtumia, johon vanhemmat ja lähialueen mummot tulevat kuuntelemaan meidän esittämiä tulkintoja biiseistä) noin kaksi kertaa vuodessa, sekä musiikkia kevät- ja joulujuhliin. Minä ja jälleen yksi parhaista ystävistäni (se, jonka kanssa olin Helsingissä), esitimme duona A Great Big Worldin ja Christina Aguileran Say Something -biisin. Jännitys oli kova varsinkin, kun esitimme sen koko koululle. 

Niin. Sellaisia asioita minulla on ollut meneillään viimeisien kuukausien aikana. Entä tulevaisuus? No, sen voin paljastaa, että minulla on mielessä pari tarinaideaa...

Onko kukaan muu menossa Edin keikalle/keikoille täällä Suomessa ensi kesänä?


 - Lune | Kommentoi 19.06.2018 12:54 | Lune

Kevään suosikit

Kevääni oli hyvin kiireinen lähinnä koulun puitteissa. Kokeita, projekteja, lehtijuttuja ja paljon muuta. Siitä on jo melkein pari kuukautta kun kirjoitin viimeksi blogiin tai edes kävin täällä, ja sen voin selittää kiireillä. Kesäloma on ollut ilmoilla jo hyvän tovin, ja olen kuitenkin jo suorittanut peräti kaksi kohtaa summer bucket lististäni. Jee!

Tämän postauksen idea ei kuitenkaan ole turhanpäiväinen höpötys, vaan Netflix- ja musiikkisuosikit kevään ja kuluneen kesäkuun ajalta. Koska en ole kirjoittanut, en ole pystynyt jakamaan näitä asioita.

Kirjoittamisesta vielä sen verran, että kehittelen kokoajan uusia ideoita, mutta tarinan aloittaminen on eri asia. Jos en tämän kesän aikana kirjoita tarinoita, niin pyrin ainakin kirjoittamaan muutaman kerran tänne blogiin.

Netflix

Kuten aina, vaikka blogille ei jäisi aikaa, niin aikaa jää aina Netflixille... Sarjat, joita olen katsonut, ovat aika mainstream -meininkiä, mutta toivon että se ei häiritse. Sarjat, joista olen laittanut vain yhden kauden, ovat sarjoja, joista kaudet ovat ilmestyneet Netflixiin vasta myöhemmin, ja olen katsonut ne vasta nyt, tai en ole vielä ehtinyt katsomaan kuin yhden kauden. :D

iZombie 

Voin suositella tätä sarjaa zombeista ja rikossarjoista pitäville. Sarjan idea on, että Seattlelainen Olivia Moore, joka muuttuu zombiksi kohtalokkaana iltana bileissä, selvittää murhia syömällä uhrien aivoja ja saamalla näkyjä heidän elämistään. Olivia saa samalla myös uhrien luonteenpiirteet, joten joka jaksossa Olivialla on erilainen persoonallisuus. Aluksi idea voi kuulostaa oudolta, mutta varoitan, että sarja on koukuttava!

Riverdale

Riverdale on sarja, joka kertoo Riverdale -nimisestä kylästä ja sen asukkaista. Sarjan pääosassa ovat Riverdale high -lukion oppilaat sekä heidän vanhempansa. Sarja sisältää yllätys yllätys murhia ja murhaajia. Ensimmäisellä kaudella selvitetäänkin Jason Blossomin, koulun suosituimman tytön veljen kuolemaa. Sarja on paikoitellen aika yliampuva, ja varsinkin Veronica latelee silloin tällöin hyvin epälukiolaismaisia vuorosanoja suustaan.

13 syytä miksi (13 Reasons Why) kausi 2

Ensimmäisellä kaudella saimme nähdä, kun Clay Jensen kuunteli Hannah Bakerin nauhoittamia kasetteja. Kaseteilla Hannah kertoi 13 syytä itsemurhaansa. Kakkoskaudella seurataan *spoiler alert* oikeudenkäyntiä, jossa Hannahin vanhemmat ovat oikeudessa Hannahin lukiota vastaan.

Eloonjääneet (The 100) kausi 4

Eloonjääneet -sarjan ykköskaudella selviää, että ydinsota on tuhonnut kaiken elämän maapallolta. Eloonjääneet ihmiset asuvat Arkissa, joka on avaruusasema. Arkilla pienetkin rikokset johtavat kuolemantuomioon, mutta alle 18-vuotiaat vangitaan. 100 nuorisorikollista lähetetään tutkimaan maan elinkelpoisuutta. He eivät olekaan ainoat eloonjääneet.. Sarjan neloskausi oli hieman tylsä, eikä juoni kehittynyt hirveästi. Vain kauden loppu oli hieman jännittävä.

Bones kausi 1

Bones on rikossarja, jossa rikosantropologi eli ihmisten luita tutkiva Temperance Brennan selvitää murhia työparinaan FBI-agentti Seeley Booth. Brennanin apuna tutkimuksissa ovat myös assistentti Zack Addy, Angela Montenegro ja Jack Hodgins. Sarjassa on kaksitoista kautta, joten edessä on monta monta tuntia Bonesia... c:

 

Spotify

Keväällä olen löytänyt uuden rakkauden. En ole oikeastaan ikinä ollut hirveä fanityttö, paitsi vähän, kun olin 8-vuotias ja sain Justin Bieberin levyn, tosin en tiennyt, mitä niissä kappaleissa lauletaan.. Köh köh. Nyt kuitenkin luulen, että olen löytänyt artistin, jonka musiikkia voin kuunnella ihan hyvällä omatunnolla. Ei, hän ei ole Justin Bieber. Eikä hän ole Miley Cyrus, Ariana Grande, Taylor Swift tai Selena Gomez. Hän on Ed Sheeran. Kun Ed Sheeran julkaisi Divide -albumin maaliskuussa 2017, lisäsin kyllä enemmän kuin kolme kappaletta albumilta soittolistalleni, mutta en silti ollut fani. En oikeastaan tiedä, miten aloin kuunnella lähes pelkästään Edin musiikkia, mutta tänä keväänä se vain tapahtui. Yhtäkkiä huomasin, että olin tehnyt soittolistan pelkästään Edin kappaleille, ja se oli ja on tälläkin hetkellä lista, jota kuuntelen ylivoimaisesti eniten. Ed sanoi yhdessä haastattelussa viime marraskuussa, että tulisi kesällä 2019 Suomeen. Jos se on totta, en malta odottaa!

You Need Me I don't Need You  - Ed Sheeran

Tämä on kappale, jota kuuntelen eniten tällä hetkellä, myös Spotify.me -sivun mukaan. Osaan jo melkein kaikki sanat ulkoa, mutta eka säkeistö on vielä vähän hakusessa. :D

Don't - Ed Sheeran

Tämä kappale on tosi menevä.

Runaway - Ed Sheeran

Tämän kappaleen bridge on kappaleen paras osa.

Take It Back - Ed Sheeran

Ei sanottavaa, on vaan hyvä kappale.

Supermarket Flowers – Ed Sheeran

Voin samaistua tähän kappaleeseen niin paljon, että sydämeen sattuu.

 

 


 - Lune | Kommentoi 28.04.2018 16:22 | Lune

Kesäsuunnitelmia

Heipä hei! Tänään ajattelin raottaa vähän kesäsuunnitelmieni sumuista verhoa. Noin kahden vuoden ajan olen tehnyt kesäksi itselleni Summer bucket listin. Jos et tiedä mikä se on, niin minäpä kerron. Summer bucket list on siis vähän niinkuin to do -lista kesäksi. Bucket list voi tietysti olla vaikkapa bucket list koko elämän ajaksi, mutta itse olen toteuttanut vain Summer bucket listiä. Yksinkertaisuudessaan sinun tulee laittaa ylös asiat, jotka haluat tehdä kesän aikana ja ruksia ne yli sitä mukaa kun niitä teet. Suunnitelin alustavasti bucket listin bullet journaliini, mutta se tulee varmaankin vielä muuttumaan ennen kesäloman alkua. 

 

Summer bucket list 2018

1. Ole vegaanina viisi päivää

Olen ollut kiinnostunut veganismista jo hyvän aikaa ja toteutinkin kolme päivää vegaanina viime kesänä. Nyt ajattelin haastaa itseäni ja toteuttaa viisi!

2. Käy kolmella pyöräretkellä

Kesällä on mukavaa nauttia Suomen luonnosta pyöräilyn, eväiden ja ystävän kanssa, joten miksipä ei! :D

3. Nuku saaressa

Tämänkin kohdan aion toteuttaa ystävien kanssa. 

4. Tee joku haaste, esim. kirjahaaste, kirjoitushaaste, urheiluhaaste (köh köh), valokuvaushaaste..

Niin kuin kirjoitusasusta huomaa, neloskohta on vielä hieman auki. Jos on ehdotuksia, niin antaa tulla vaan!

5. Mene kesätöihin

Harkitsin hetken, laittaisinko tämän kohdan listaani, sillä minulla on käytännöss jo varma kesätyöpaikka. Päädyin kuitenkin laittamaan tämän listaani koska minusta nyt ei ikinä tiedä.

6. Käy vaeltamassa.

Tämä kohta on ehkä lempparini. Tai no ei ehkä, mutta ainakin toiseksi lemppari. Ajatuksissa on mennä jonnekin päin Suomea vaeltamaan pariksi päiväksi.

 

Tässä tämä upea suunnitelma summer bucket lististäni oli.. Joku kohta saattaa poistua, tai saatan lisätä jotain. 

Hyvää kevättä kaikille! 


 - Lune | Kommentoi


©2020 Stories - suntuubi.com